Ha elolvassa e cikket megtudja, mik azok a glutamát receptorok. Arra
is választ kap, miért rakják tele a gyártók nátriumglutamáttal az
élelmiszereket.
Ismeri az E621-et ? (MSG = Mono-Sodium Glutamate szerk.) Ha nem tudja mi ez, olvasson tovább.
Hogy
ki a felelős ezért a ételmérgezésért? Kiderült, hogy agydaganatot es
rákot okoz. Az amerikai kormány nem akarta beismerni, hogy hibát
követtek el, mert az ugye az rosszul nézett volna ki számukra. Inkább
hazudoztak és visszatartották a kutatások eredményeit, melyek
bizonyították, hogy hosszútávon életveszélyes a fogyasztása.
A
legnagyobb multik valamint a média is kezében tartja a kormányokat.
Újságokban, rádióban tv-ben nem lehet az igazságra találni, mert a
főszerkesztő kihúzza a cikkeket. Rengeteg fitness újság van a piacon, ha
a mélyére nézünk kiderül, a Monsanto cég áll a háttérükben. Ez a cég
akarta elérni, hogy Magyarországon is kötelező legyen az általa
kifejlesztett génkezelt kukorica termelése. Ez a cég akarja a világ
összes ételét ellenőrizni. Nemrég Indiában néhány földműves öngyilkos
lett a Monsanto miatt. Szóval akkor ez is azt jelenti, hogy már a fitness újságokban leirtaknak sem lehet hinni!?
Nagyon jól tudják ezek a nagy cégek, hogyan kell, és lehet az embereket manipulálni. Tudják, hogy csak azt hisszük el, amit olvasunk a magazinokban vagy a tv-ben látunk. Egyetlen kormány sem húz hasznot abból, ha a nép fizikálisan és mentálisan egészséges. Ilyen néptől rettegne a kormány. Agykontroll, vastagon.
Dr
Russel Blaylock, aki a nátriumglutamát keresztapja írta az
"Exitotoxins" című könyvet, melyben pld. a NutraSweet és aszpartám
édesítőszerekről is beszélt.
Rájöttek, hogy az agy külső részén
is glutamát receptor sejtek vannak, csakúgy, mint minden belső szervben
és szövetben. Az egész emésztőrendszer a nyelőcsőtől a vastagbélig ilyen
glutamát receptorokat tartalmaz.
A szív elektromos irányító
rendszere is számos glutamát receptorral rendelkezik. A spermiumot,
csontokat, mellékveséket, tüdőt, petefészket és a kálcium lerakódását is
a glutamát receptorok ellenőrzik.
Tehát mikor nátriumglutamátot
eszik (E621), akkor a vérében a nátriumglutamát szint megemelkedhet akár
20-szoros értékre is. Ezért rohannak sokan wc-re étkezés után, izgalmi
állapotba kerülnek a nyelőcső és bél receptorai.
Előfordulhat,
hogy irrátibilis bélszindrómát vált ki, vagy ha ez már kialakult, akkor
sokkal rosszabb lehet a helyzet. Reflux esetén is romolhat az állapota.
Sokszor ez is okozza a szívinfarktust, mert megzavarja a szív
áramellátátát a túlzott glutamát fogyasztása.
A vizsgálatok minden ilyen esetben alacsony magnézium mennyiséget állapítottak meg. A szervezet alacsony magnézium szintje esetén a glutamát receptor hiperérzékennyé válik.
Az
emberek, főleg az atléták, elég könnyen szívinfarktust kaphatnak a
glutamát receptorok miatt, ha nem szednek extra magnézium kiegészítőket. Ha glutamát tartalmú ételeket vagy italokat fogyasztanak, vagy diétás kólát isznak edzés előtt, akkor túlizgatják a glutamát receptorokat, és miatt rendkivűl megnő a veszély, hogy azonnal szívinfarktust kapjon az illető.
Szokott Ön cukormentes Red Bull-t adni gyermekének vagy iszik-e ilyet edzés előtt?
Persze a halotti bizonyítványon nem azt tüntetik fel, hogy "a halál oka: nátriumglutamát". Többek
között azért sem, mert az orvosoknak fogalma sincs a nátriumglutamát
kutatások eredményeiről. Felhúzott szemöldökkel néznek egymásra és a
halál okát ráfogják valamire, jobb híján: szívinfarktus.
Még a kardiológusok
sem tudják, hogy a szív elektromos irányító rendszerében, de magában a
szívizomban is glutamát receptorok vannak, Emberek millióinak szívritmuszavara
(Arrhythmia) van, amely életveszélyes, de egyetlen orvos sem hívja fel a
betegek figyelmét, hogy óvakodjanak a nátriumglutamáttól és
aszpartámtól, pedig ezek okozzák a szívinfarktus legnagyobb veszélyét .
A bébiételekkel ugyanez a helyzet. Azt hazudják, hogy kivették a bébiételekből a nátriumglutamátot. De ez nem igaz.
Kivették
a szintiszta nátriumglutamátot, és átnevezték "hidrolizált fehérje" és
"kazeinát" valamint egy tucat más névre. Az összes bébiétel címkéjén
látható, tele vannak nátriumglutamáttal. Szegény anyukák, tudtuk nélkül károsítják gyermekük idegrendszerét. Pedig az első 18 hónap a legfontosabb időszak a bébi életében, hogy ne adjunk neki semmilyen toxikus ételt.
Csodálkoznak,
hogy gyermekük túlsúlyos vagy kövér? Állatkísérletekben megfigyelték,
hogy az ételekhez adott nátriumglutamát azonnal elkezdte hízlalni az
állatokat.
Ha kivonnák a forgalomból, a gyártók százmillárdokat
veszítenének. Gondoljon csak arra, hogy mennyi pénzt keresnek ezzel. És
azzal, hogy a nátriumglutamát által okozott tüneteket, betegségeket kezelik.
A kormánynak ez igy nagyon jó,
ők kontrollálják az élelmiszer törvényeket, melyekben a szénhidrát,
zabpehely, cukor és hasonló termékek ajánlott bevitelét kezelik. Ne izgassa fel magát, Magyarországon is van élelmiszer ajánlás és törvény!
Észrevette,
hogy inkább különböző szénhidrátokat és a fehér kenyeret tartja
előnyben a tápanyagdús teljes kiőrlésű kenyér helyett? Vagy állandóan
sült krumplit kivám köretnek? Ismerős, ugye?
A nátriumglutamáttal
felszedett súlyt elég nehéz edzéssel leadni, de még annál is nehezebb
leszokni azokról az ételekről, melyek tele vannak az étvágyát irányító
glutamáttal. Ezek a metabolizmust is kibillentik az egyensúlyából.
Ezért is nő a hátsó felük, és egyre nagyobb lesz.
Az
elhízáson kívül metabolikus szindromát is okoz, így leptin érzékenység
alakul ki. Ez az a hormon, amely a bevitt/leadott energiát, azaz a
metabolizmust is szabályozza. Dr. Blaylock azt is bebizonyította, hogy nagyon kevés nátriumglutamát elég a leptin érzéketlenség kialakulásához.
A nátrumglutamát egyik legveszélyesebb formája a szójakivonat. A szójabab természetes módon nagymennyiségű glutamátot tartalmaz. Jóval többet, mint bármelyik növény, zöldség. A szója hidrolizálása során a szója fehérje elválik a glutamáttól. A glutamát szintje ezért jóval magasabb a vegetáriánus ételekben. A vegetáriánusok úgy eszik az ilyen ételeket, mintha ezek lennének a legegészségesebbek a világon.
Ne
feledjük, a nátriumglutamát a legizgatóbb "méreg". Minél több van
belőle az ételben, annál finomabbnak tűnik, és annál többet akar enni
belőle.
25 éven keresztül CT-vel vizsgálták egy olyan csoportot,
azok közül, akik a legtöbb szójás ételeket fogyasztották. A tanulmány
eredménye az volt, hogy a legtöbb szóját fogyasztóknál fordult elő a
legmagasabb arányú elmebaj (dementia), illetve agysorvadás.
Ezeknek az embereknek mangán szintjük is jóval magasabb, amely az agy ugyanazon részére mérgező, ahol az ismereteink szerint a Parkinson-kór
keletkezik. A legtöbb vegetariánus megeszi a különböző méregkeverékeket
a szójaételekben, és azt hiszi, hogy egészséges és tápláló. Holott
hihetetlen módon pusztítják idegrendszerüket, csakúgy, mint más belső szervüket is.
Ez
nem azt jelenti, hogy aki nem vegetárianus, az nem mérgezi magát. Csak
lehet, hogy nem eszik annyi szóját. A magyar ember legtöbbször vegetával és piros arannyal főz, melyek bővelkednek ebben az "idegméregben".
Dr
Blaylock már annyi kutatást végzett a nátriumglutamáttal kapcsolatban,
hogy az amerikai kormány nem tud, nem mer ellene tenni. A kutatás
eredményeit még a kormányok és az FDA (Élelmiszer Hivatal) korrupt
kutató orvosai sem tudják megcáfolni.
Hagyják, hogy dolgozzon
magában, de nem engedik a média közelébe, hogy nyilatkozzon a
nátriumglutamátról vagy a NutraSweet és társairól.
Igazából a
legjobban attól fél a kormány, ha elvesztené a csatát Dr. Blaylock
ellen, az rossz eredményhez vezetne. Hogyan magyaráznák meg a népnek,
hogy miért hazudtak, és miért kellett meghalnia emberek millióinak a nátriumglutamát fogyasztása miatt.
Dr
Blaylock egyetlen lehetősége az emberek tudomására hozni, hogy milyen
eldugott veszély leselkedik rájuk az ételekben, az általa írt könyvek,
videók, és nyilatkozatok, sokszor a "föld alatt". Magazinok, újságok, tv
csatornák feketelistán tartják, ott nem engedik szerepelni,
nyilatkozni.
Emberek tizmilliói fogyasztanak nátriumglutamátot, édesítőszereket, és senki nem mondja, hogy ezektől a szerektől mindenféle neurológia problémánk lesz, beleértve a halált is, mint mellékhatást.
Dr
Blaylock beszámol arról is, több ezer betegét szabadította meg a
gyógyszerek szedésétől azzal, hogy megtiltotta nekik a nátriumglutamátot
tartalmazó ételek fogyasztását, és magnézium kiegészítőket adott.
Pedig ezek a betegek mind különböző neurológiai betegségtől szenvedtek, különböző epilepsziás jellegű rohamokkal. Arról nem beszélve, hogy a nagymennyiségű gyógyszerek szedése ellenére is rohamuk volt.
A
legtöbb ideggyógyásznak, és azon orvosoknak, akik rohambetegségeket
kezelnek fogalmuk sincsa nátriumglutamát káros élettani hatásáról.
Persze hogy nincs fogalmuk. De ha lenne, akkor is minden este azon
meditálnának, hogy a nátriumglutamát fogalma kimenjen a fejükből, hiszen
a gyógyítás nem üzlet.
Minden idegtudománnyal
foglalkozó újság glutamát receptorokról beszél. Ma nagyon felkapott
dolog. Ellenben arról senki nem beszél és ír, hogy mit keres a glutamát az ételben koncentrált formában, és miért?
Csak arról beszélnek, hogy a glutamát egyfajta izgató méreg. De arról már nem, hogy a gyermekeknél is egyre több szívinfarktust okoz,
és nem tudjuk mitől történhetett, hiszen tegnap még semmi baja nem volt
a gyermeknek, ma meg megállt a szíve. Esetleg ma éppen megvakult az
egyik családtagunk és hasonló helyzet állt elő.
Ha megkérdezi az
élelmiszergyártó cégeket, hogy az "élesztő-kivonat" (nátriumglutamát)
mit keres a csomagoláson levő összetevők listáján, büszkén mondják, hogy
a glutamát természetes formában fordul elő a természetben. A paradicsom
és tengeri hinár is tartalmazza. Úgy gondolják, jogosan írják hatalmas betűkkel a csomagolásra, hogy "100%-ban természetes". Ez a HAZUGSÁG!
A
természetben teljesen más kötésben vannak jelen ezek a glutamátok.
Különböző aminosav csoportokban vannak jelen, nem pedig
elizolált-szabad-aminosavként.
Ha tényleg természetes formájában
fogyasztja a glutamátot, mint komplex fehérjét, azt a gyomor képes
rendesen megemészteni. Az emésztőrendszerben szinte nincs szabadkötésű
aminosav a paradicsomból, és a tengeri hinárból, vagy bármilyen más
természetes ételből.
Szabad kötésű aminosav nem létezik a
gyomorban, hiszen ha természetes az étel, akkor az kombinált
aminosavként szívódik fel, amit a máj lebont, így nagyon kicsi
koncentrátumban fordul elő. Ezért a szervezetnek nem okoz gondot.
Ha
a gyártók hidrolizálják, vagy élesztő kivonatként adják az ételhez,
akkor az már nem természetes, és a címkézés is megtévesztő. Miután az
aminosavból szabadkötésű aminosavat állítanak elő, ez a szervezet
számára már méreg.
Ha az emésztőrendszeren keresztül az a
glutamic sav a szervezetbe kerül, akkor a vér glutamic-sav szintje
20-szorosára emelkedik, de gyakori a 40-szeres koncentráció is. Az
ugynevezett "blood brain barrier" nem képes ilyen mennyiségű
glutamic-savat lebontani, mivel ez nem természetes neki. Tehát az
állitás az étel csomagolásán, hogy " természetes", egy nagy hazugság.
Aki
nátriumglutamáttal telepakolt ételt eszik, annak néhány fűszernövény,
melyek blokkolják a glutamic savat, csillapítják a glutamát toxikus
hatásait: a kurkuma, silimarin, vagy gingko biloba.
De a legjobb
javaslat az, hogy messziről kerülje a csomagolt ételeket. Egyetlen
csomagolt ételről sem lehet biztosan állítani, hogy ne lenne tele
glutamáttal. Az összetevők listáján kiderül, hogy a glutamát nem is
egyszer, hanem 2-3 vagy többször is szerepel.
Az összetevő listát
úgy kell értelmezni, hogy a legelső helyen levőből van a legtöbb, a
második helyen levőből a második legtöbb, és így tovább.
Néhány
eldugott glutamát név, melyet érdemes figyelni: minden ami
"hidrolizált", élesztőkivonatok, monosodium glutamate, monopotassium
glutamate, glutamate, glutamic-sav, zöldség-fehérje kivonat, zselatin,
minden ami "autolizalt" (autolyzed), sodium caseinate, búza-kivonat,
mesterséges izesités, természetes izesítés, aroma-azonos ízesítés,
kalcium caseinate, texturált-fehérje, tejsavó-izolátumok, ízfokozók. Valószinüleg fut még más néven is.
Ha az összetevők listája "fűszerek" megnevezést tartalmaz, akkor a legtöbb esetben az is tartalmaz glutamátot.
A
törvény szerint, ha az ételhez már előre összekevert állapotban adnak
hozzá valamit, akkor nem kell feltüntetni az összetevők listáján a
glutamátot. Csak azt kell ráirni, hogy paprika-bors keverék, de közben
tele van glutamáttal is. Ellenben a címkére csak annyi kerül:
"fűszerek".
Ha az összetevő listáján több glutamátnak megfelelő
nevet lát, az annyit jelent, hogy az étel nagy mennyiségben tartalmaz
glutamátot.
Elgondolkodott már azon, hogy miért nem tudja letenni
a chips-es zacskót, ha egyszer nekiállt az evésnek? Nézze meg az
összetevők listáját, a hidrogénezett olajokon kívül tele van
glutamáttal. Az izgató toxinok túlizgatják az érzékelőbimbókat a
nyelvén, és további habzsolásra késztetik. A toxikus hatás nem
fejeződik be a nyelvnél, tovább izgatja az emésztőrendszer glutamát
receptorait, aztán a glutamát bekerül a véráramlatba, onnan az agyába,
és az agyban az agysejtjei a szó szoros értelmében szétdurrannak. mivel a
glutamát túlizgatja őket.
Vigyázzon, ne ez legyen a legnagyobb izgalma!
Aztán
a lelkiismeretének könnyítése miatt a chips-et leöblíti diétás kólával,
és a kólában levő aszpartám rátesz még 1-2 lapáttal. Kész a recept egy
jó kis szivinfarktusra vagy agydaganatra, de lehet, hogy csak megvakul
tőle. Bármelyik is az eredmény, mind csupa izgalom.
Egyetlen kérdés maradt: miért teszik a nátriumglutamátot az ételbe? Azért,
mert a feldolgozott ételeknek egyébként hányingert keltő íze lenne, és
nem enné meg senki. Továbbá késztet az evésre, hízlal, betegséget okoz.
Vagyis üzletet hoz a házhoz.
Állatkísérletet is végeztek az aszpartámmal.
108
patkányt etettek 2 év 8 hónapig az édesítőszerrel. Egy dobozos kólában
található aszpartám 2/3 részét etették velük. Az eredmény: TUMOR. Az egészséges és hosszú életet lehet és kell is irányítani!
Írta: Dr. Horváth István MD
|